Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Categories
073
Brabant duurzaam
Den Bosch
Duurzaamheid
Empel
Gratis
Nieuws
Onze planeet Aarde
Permacultuur
Ruilhandel
Slideshow
Zonne-energie
Weggeefwinkel in Den Bosch; geven naar vermogen, nemen naar behoefte
Weggeefwinkel Den Bosch

Weggeefwinkel Den BoschDe weggeefwinkel is een tweedehands winkel waar geld niet telt. Iedereen kan bruikbare spullen komen brengen, en iedereen kan komen winkelen. In dit initiatief wordt het ideaal ‘geven naar vermogen, nemen naar behoefte’ in praktijk gebracht.

Dat zijn de initiatieven waar we een duurzame maatschappij mee kunnen opbouwen. Vooral met de begrippen ‘geven naar vermogen‘ en misschien nog wel belangrijker ‘nemen naar behoefte

Spullen zijn altijd welkom, maar langs brengen alleen tijdens openingstijden. Alleen voor grote spullen zoals banken, grote kasten, etc. is er soms geen ruimte. Dus is het handig als je van tevoren even navraagt of er plek voor is.

De kloof tussen rijk en arm wordt steeds groter. In de winkel laten ze zien dat het ook omgekeerd kan. Mensen die te veel hebben, kunnen hun overschot bij hen afgeven en mensen die te weinig hebben kunnen het gratis komen ophalen.

Ze dragen op deze manier bij aan een herverdeling van de rijkdom. Dit gaat zonder dwang en gebeurd zonder bureaucratische of administratieve regels.

Website: Weggeefwinkel Den Bosch
Adres: Havendijk 3, 5211VC, Den Bosch.

Spring naar de toolbar