Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Categories
073
Brabant duurzaam
Den Bosch
Duurzaamheid
Empel
Gratis
Nieuws
Onze planeet Aarde
Permacultuur
Ruilhandel
Slideshow
Zonne-energie
Gemeente ‘s-Hertogenbosch helpt sportverenigingen met zonne-energie
zonnepanelen zonne-energie

zonnepanelen zonne-energieDe gemeente ”s-Hertogenbosch wil het gebruik van zonne-energie voor sportverenigingen stimuleren. Er zijn 166 m2 aan zonnecollectoren geplaatst op de daken van de sporthallen Maaspoort, Hazelaar, De Schans, Schutskamp en zwembad Kwekkelstijn.

Deze collectoren zorgen voor warm water in de douches. Dit levert jaarlijks een besparing van 40% op het aardgasverbruik voor warm water. Een juiste stap in de richting van een klimaatneutrale stad.

Sportverenigingen kunnen hun steentje bijdragen aan een klimaatneutrale stad door duurzame energie op te wekken op de daken van hun clubhuizen. De gemeente wil hen stimuleren te investeren en heeft in 2013 daarvoor een kredietfonds van 125.000 euro beschikbaar.

Meer zonne-energie
De gemeente investeert zelf ook in zonne-energie, door de aanleg van zonnepanelen op de daken van het Stadskantoor, de gemeentewerven Poeldonk en Maashoeve, de Afvalstoffendienst heeft al zo’n 5000 m2 aan zonnepanelen.

Uw sportvereniging aanmelden
Meer informatie en aanmelden kan door een mail te sturen naar Kinie Lont van de afdeling milieu.

Empelstroom zonne-energie en energiebesparing
duurzaamheid

duurzaamheidEmpelstroom, samen met je buren een duurzame woning realiseren, over zonne-energie en energiebesparing. De bewoners van Empel gaan met steun van Vereniging ZuidWint en Slimme Buurt een plan ontwikkelen om hun eigen buurt te verduurzamen.

Onder het motto: lokaal, samen en duurzaam energie opwekken en benutten. Gezamenlijk nadenken over een duurzaam Empel.

In eerste instantie zet Empelstroom in op zonne-energie en energiebesparing. Naar voorbeeld van duurzame coöperatieve verenigingen in andere steden.

In Empel gaan de initiatiefnemers hun ideeën en energie bundelen.

Voor meer informatie:
Empelstroom.nl

Spring naar de toolbar